Tünde 

Masszázs

Talpbetétek

A tacco talpbetéteket Németország vezető talpbetét készítő gyáraiból érkeznek Miután masszőri munkám során megtapasztaltam milyen sok embernek van ortopédiai problémája, melyről nem is tud és nem is kezeli, döntöttem úgy megpróbálok segíteni ebben is az érintetteknek.

Szinte nincs is olyan ember, akinek élete során ne fájt volna a lába. Talpunk, lábunk egész nap komoly terhelésnek van kitéve. Testünk teljes súlya a láb talpi részére terhelődik, amely ennek ellenére igen kis része a testméretünkhöz viszonyítva. Testünk súlya és a terhek cipelése igencsak igénybe veszi talpunkat, lábfejünket, lábszárunkat.

Sok esetben a nem megfelelő testtartás, az esetleges testsúlytöbblet és a test vázrendszerének nem megfelelő terhelése ortopédiai problémák kialakulásához vezet. Legáltalánosabban a lúdtalp, bütyök és a kalapácsujj fordulnak elő. Sokan nem is gondolják, hogy az egészséges lábboltozat hozzájárul a helyes testtartáshoz, a csípő-térd-bokaízület és gerincoszlop egészségének megőrzéséhez, megfelelő működéséhez. Szerencsés esetben a lábunk 3 ponton támaszkodik a talajra, így képezve a lábboltozatot, amely biztosítja a járás során keletkező nyomás elvezetését, lengéscsillapítóként működve. Amennyiben ez az alátámasztás nem megfelelő mértékű, előbb-utóbb lábpanaszok kialakulásához vezethet.

Megelőzési lehetőség a talp, láb tornája, izmok erősítése és a megfelelő talpbetét viselése. A Tacco talpbetéteket Németország vezető talpbetét készítő gyáraiból érkeznek, kiváló minőségű alapanyagokat használva készülnek.


Vital 3000 Pebidus talpbetét

Vital 3000 Pebidus talpbetét

Harántemelős lúdtalpbetét. Valódi juh bőr felsőrészből és rugalmas aktív szenes alsórészből készült. A talpbetét közepén lévő párna megemeli a harántot, ezáltal leveszi a terhelést a harántcsontozatról.
Az emelés hatására kiegyenesednek a lábujjak, így a lábujjakat ért dörzsölés megszűnésével, megelőzi/csökkenti a kalapácsujj és bütykök kialakulását. A lúdtalp emelése leveszi a hosszanti izomzatra nehezedő terhelést, enyhíti a derék és hátfájdalmakat.
Az alsó aktív szénréteg semlegesíti a kellemetlen szagokat. Puhasága, rugalmas, könnyed járást biztosít és csökkenti a bőrkeményedés kialakulását.
Méretek: 35/36-45/46
Talpbetét ára: 2500 Ft


A TACCO 634 Egyenes léptető talpbetét viselése segíti a helyes járást

TACCO 634 Egyenes léptető talpbetét

A láb befelé vagy kifelé dőlését irányítja egyenesbe. Anyaga: juhbőr felső-, parafa öntapadós alsórész, mely a betétet rögzíti ne mozduljon el a cipőben.
A TACCO 634 Egyenes léptető talpbetét viselése segíti a helyes járást, csökkenti az x vagy o láb kialakulását.
Méretek: gyerek 22-25-ig, 26-29-ig, 30-34-ig, női, férfi.
Talpbetét ára: 1030 FT


602-L TACCOFIX talpbetét - tehermentesíti a gerincoszlopot

602-L TACCOFIX talpbetét

A 602-L TACCOFIX talpbetét tehermentesíti a gerincoszlopot, enyhíti az izületi, csökkenti a sarokcsontkinövés miatti fájdalmakat.
Kialakítás: a sarokemelő sarokágy latex habból készült, anyaga valódi bőr felsőrész, a cipőben öntapadós alsórész rögzíti.
Méretek: 35/37 - 44/46-ig
Talpbetét ára:1120 Ft


7104 Géles sarokfogó

A 7104 géles sarokfogó puha gél anyagból készült. A sima és puha gél megakadályozza a sarok kidörzsölődését, ha már sebes a sarok, akkor is megfelelő védelmet biztosít.
A sarokfogó használatával csökkenthető a kidörzsölt részek irritációja és kényelmes, puha párnázottságot biztosít. Cipőbe rögzítésével a sarok biztosan a cipőben marad, a véletlen kilépés is megelőzhető a sarokfogóval használatával.
Használata: A betét hátoldalán léévő védőfóliát eltávolítva rögzíthető a cipőben az öntapadós felület segytségével.
Talpbetét ára: 600 Ft


Tacco 621 EXCLUSIV talpbetét

621 EXCLUSIV talpbetét

3/4-es hosszúságú talpközép
Boltozat emelő talpbetét, valódi juhbőrből rugalmas latex alsórésszel.
Biztonságosan használható nyitott cipőkben is, öntapadós felület biztosan rögzíti a betétet.
A 621 EXCLUSIV talpbetét viselése védi a harántcsontozatot. Magassarkú cipőben megakadályozza hogy a láb előre csússzon.
Méretek: 35/36 - 45/46-ig.
Talpbetét ára: 2400 Ft


Tacco 677 MED talpbetét

677 MED talpbetét

3/4-es hosszúságú harántemelő és lúdtalpbetét.
Anyaga: valódi bőr felsőrész rugalmas, habosított latex formára illesztve.
A 677 MED talpbetét viselése csökkenti a harántcsontozatot és lúdtalp izomzatot ért terhelés okozta fájdalmakat. Nyitott cipőben is láthatatlanul viselhető vékony kialakításának köszönhetően.
Méretek: 35/37 - 44/46-ig.
Talpbetét ára: 2400 Ft


Tacco 633 COMFORT talpbetét

633 COMFORT talpbetét

Harántemelő és lúdtalpbetét valódi bőr felsőrésszel, rugalmas gumiformán.
A 633 COMFORT talpbetét viselése csökkenti a harántcsontozatot és lúdtalp izomzatot ért terhelés okozta fájdalmakat.
Méretek: 23/24 - 45/46-ig.
Talpbetét ára: 3000 Ft